Dzisiaj przepis na bardzo prostą sałatkę z tuńczyka i kukurydzy. Jest naprawdę pyszna i bardzo pożywna. SKŁADNIKI
- puszka tuńczyka w sosie własnym ( ewentualnie w oleju) - puszka kukurydzy - 8 jajek - 2 jabłka - duża cebula - oliwa z oliwek - sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu kroimy w kostkę. Tak samo kroimy obrane jabłka i cebulę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i tuńczyka z puszki. Solimy, pieprzymy, polewamy oliwą i ...gotowe !!!
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
Pycha.Ja dodaje jeszcze pęczek koperku ,lub natki drobno posiekanej polewam olejem lnianym lub z rdzanki i do smaku majonez i łyżka musztardy najlepsza francuska bo ma ziarna gorczycy i ładnie wygląda i wybornie smakuje .A na święta ubieram oliwkami i posypuję szczypiorkiem.do tego bułeczka odświeżona aby była chrupiąca na patelni .Czasami zamiast cebuli dodaje pora i trzy patyki selera naciowego najlepiej jak ma listki wszystko drobno siekamy albo szatkuje na hebelku do ogórków .Najlepsza jest po godzinie z lodówki.I po co wędlina ????? Smacznego.��
Dość klasyczna, taka w stylu mojej mamy :) Fajnie wygląda!
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.blogspot.com
Znam i lubię!:)
OdpowiedzUsuńTak właśnie robię sałatkę z tuńczyka - pychota i każdemu polecam. A może deser: http://schumach.blog.onet.pl/ Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPycha.Ja dodaje jeszcze pęczek koperku ,lub natki drobno posiekanej polewam olejem lnianym lub z rdzanki i do smaku majonez i łyżka musztardy najlepsza francuska bo ma ziarna gorczycy i ładnie wygląda i wybornie smakuje .A na święta ubieram oliwkami i posypuję szczypiorkiem.do tego bułeczka odświeżona aby była chrupiąca na patelni .Czasami zamiast cebuli dodaje pora i trzy patyki selera naciowego najlepiej jak ma listki wszystko drobno siekamy albo szatkuje na hebelku do ogórków .Najlepsza jest po godzinie z lodówki.I po co wędlina ????? Smacznego.��
OdpowiedzUsuń