z dodatkiem kapsaicyny w postaci chili - idealny przepis dla dbających o linię :)
SKŁADNIKI
2 woreczki kaszy jaglanej
450g warzyw na patelnię
po włosku (takie z saszetką
przypraw) lub inne warzywa
bez ziemniaków i ulubione
przyprawy
1 papryczka chili
2 pomidory
koncentrat pomidorowy
sól, pieprz
oliwa do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy warzywa i doprawiamy. Papryczkę kroimy wzdłuż, usuwamy pestki i siekamy.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wrzucamy razem z papryką na patelnię
i dodajemy 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Dusimy pod przykryciem przez 15 minut. Dosmaczamy solą i pieprzem. Podajemy z kaszą. Smacznego :)
![kasza jaglana przepis kasza jaglana na ostro](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgflZoftPEHDuoay3i5j3rMDjTZO39tGjwg23UguUbdm4SkLbDHtuPDDsIh6THhjkAzKFGOJx5bjcU8yh5mrtel4l3eKauKDH9mWqK3arCVY1zbxSVZQPubL-WmNhbmHlWH7-ddslCXI6qp/s280/jaglanka2.jpg)
Świetny przepis. Warto zrobić test.
OdpowiedzUsuń