Pyszne śniadanie dla miłośników awokado i jajek :)
SKŁADNIKI
1 dojrzałe awokado
2 małe jajka
plasterek szynki
sól
kolorowy pieprz
szczypiorek
PRZYGOTOWANIE
Awokado myjemy, przekrawamy wzdłuż i wyjmujemy pestkę. Łyżką usuwamy trochę miąższu, żeby zrobić miejsce dla jajek :) . Wbijamy jajka. Szynkę siekamy i posypujemy jajko. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 12-15 minut (tak by białko się ścięło, a żółtko pozostało trochę płynne). Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)
Aż wstyd się przyznać ale nigdy nie próbowałam awokado. Nie wiem jak smakuje ale wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńPora spróbować -ja uwielbiam :) pozdrawiam serdecznie
UsuńKurcze, że ja na to nie wpadłam :P Super. Zrobimy sobie z Mężulkiem :-)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na podanie awokado :)
OdpowiedzUsuńMałgosiu zjedliśmy z apetytem, pyszne jedzonko, które ekspresowo można zrobić. Dziękujemy za przepis :)
OdpowiedzUsuńSuper, że smakowało :)
UsuńJa tez zrobię bo wyglada apetycznie kiedyś nie lubiałam awokado ale teraz mi posmakowało dzieki za przepis
OdpowiedzUsuńProszę bardzo, a awokado smaczne no i w zdrowe tłuszcze bogate :)
Usuń