czwartek, 26 lutego 2015

Bitki wołowe z cebulą

Tradycyjne, pyszne, mięciutkie bitki wołowe - łatwy obiad, który zawsze smakuje :)

bitkiSKŁADNIKI

500 g ligawy 
1 cebula
sól
pieprz
ziele angielskie
liście laurowe
2 szklanki bulionu
olej do smażenia




PRZYGOTOWANIE
Mięso kroimy na plastry grubości 1 cm. Lekko rozklepujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Obsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron. 
Przekładamy do garnka. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w plastry.
Dodajemy do mięsa, zalewamy bulionem, wrzucamy kilka ziaren ziela angielskiego i listki laurowe. Dusimy pod przykryciem do miękkości. 


bitkibitki

Smacznego :)



bitki tradycyjne

cebula




2 komentarze: