Pyszna i prosta, bogata w cenne białko oraz błonnik fit pasta fasolowa na kanapki - spróbujcie dla urozmaicenia śniadania czy kolacji! SKŁADNIKI (na 6 grubo posmarowanych kanapek - 1 kanapka 108 kcal) 1 puszka czerwonej fasoli (240 g po odsączeniu) 4 łyżki soku z cytryny 1 pęczek koperku 6 kromek chleba graham sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Fasolę odsączamy z zalewy i miksujemy z sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem (zostawiamy łyżkę do posypania kanapek). Doprawiamy solą i pieprzem. Kromki grubo smarujemy pastą i posypujemy resztą koperku. Smacznego :) Szukasz blendera ręcznego? - TUTAJ - KLIK! duży wybór!
1 kanapka z pastą - 108 kcal - białka - 4,85 g - tłuszcze - 0,7 g - węglowodany - 17,5 g - błonnik - 4,5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
rewelacja, zapewne jest bardzo smaczna i sycąca.
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :) pozdrawiam
Usuń