SKŁADNIKI
ZUPA CZERWONA
![Zupa krem z papryki zupa z papryki](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjA7cmdZ4Qz29epIRcz3We9L0Bm7C8ozcehwwCxFeqn_aNDreqAJdSQAO3OofyURnKJn9Amw12p_Upm-hEWaPNTEUgzJ8qUQW8CZZLbsqR9ovbpmO9V6Pq8hRqsIhPPndmX2MPNky1q9hBs/s320/zzz.jpg)
1 czerwona cebula
2 pomidory
2 marchewki
2 ząbki czosnku
1/2 l bulionu
2 łyżki oliwy
sól, pieprz, papryka słodka i ostra
ZUPA ŻÓŁTA
2 żółte papryki
![dwukolorowa zupa zupa paprykowa](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhV9lLgO3y7mZMKgQqC91TkGvaElntjX8KEGMIHVt-BeBSq3xIIaCVwiZdjzV4q_rD9LFPH-lmEIWAStEeXRrc9Kz7gOLsO47ir9ClSdKKbJSWN9NJmtZ1GW9CNntBb-OISmRXPgR2SZS9I/s200/zp1.jpg)
1 mała cukinia
2 ziemniaki
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
1/2 l bulionu
sól, pieprz, kurkuma
PRZYGOTOWANIE
Zupy gotujemy w dwóch garnkach.
Zupa czerwona - rozgrzewamy w garnku oliwę i podsmażamy czerwoną cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę (pomidory bez gniazd nasiennych).
Chwilę smażymy i zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu okj. 20 min i doprawiamy do smaku. Miksujemy.
i gotujemy do miękkości (ok. 20 min). Doprawiamy solą, pieprzem i łyżeczką kurkumy.Miksujemy.
Zupy wlewamy na talerz jednocześnie (najlepiej za pomocą dzbanków). Ozdabiamy kleksem śmietany i bazylią.
Jeśli szukacie fajnego blendera - bardzo duży wybór znajdziecie TUTAJ - KLIK!
Świetnie podana zupa :)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda.
OdpowiedzUsuń