Pasta z jajek i szprotek - prosta i smaczna
Dobry sposób na przemycenie rybek dzieciom :)
SKŁADNIKI
6 jajek
1 puszka szprotek w oleju (ok.170g)
pęczek koperku
2-3 łyżki majonezu
pieprz
pół pęczka szczypiorku
PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo. Szprotki odsączamy z zalewy. Miksujemy rybki razem z jajkami i majonezem. Doprawiamy pieprzem i dorzucamy posiekany koperek. Smarujemy pieczywo masłem i pastą i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)
Szukasz blendera ręcznego? - TUTAJ - KLIK! duży wybór!
Zdrowa i na pewno pyszna :)
OdpowiedzUsuńJedno i drugie się zgadza :) pozdrawiam :)
UsuńBardzo lubię pasty do chleba - wszelkie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Proponowałabym do tego jeszcze kiszonego ogórka;)
OdpowiedzUsuńTak kiszony jest dobrym dodatkiem, koperku nie miałem a rośnie u nas w Kalifornii lubczyk więc użyłem zamiast koperku i pasta wyszła b. smaczna!
OdpowiedzUsuńO super pomysł, cieszę się, że smakowało :)
OdpowiedzUsuńMozna dodac makreli wedzonej zamiast szprotek?
OdpowiedzUsuńoczywiście, że tak :) jeśli pasta była by za sucha, można dodać 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek :) pozdrawiam
Usuń