Lubicie pasty do kanapek? Ja bardzo, bo można fajnie kombinować ze składnikami. Dzisiaj mam dla Was pyszną i zdrową propozycję pastę z makreli i twarogu. Świetny pomysł na śniadanie :)
SKŁADNIKI 250 g chudego twarogu 200 g wędzonego fileta z makreli 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy z oliwek pół pęczka szczypiorku sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z jogurtem. Dodajemy posiekaną rybę i szczypiorek. Mieszamy z oliwą, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. smarujemy ulubione pieczywo :) Smacznego! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Bardzo lubię. Jak nie mam czasu skubać makreli, wrzucam puszkę sardynek. Gdy brakuje szczypiorku, siekam drobno cebulę i dodaję np. natkę pietruszki lub rukolę, roszponkę. Dziękuję za przypomnienie :)
Pamiętam ten smak z dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńTo polecam zrobić i sobie powspominać 😀 pozdrawiam
UsuńBardzo lubię. Jak nie mam czasu skubać makreli, wrzucam puszkę sardynek. Gdy brakuje szczypiorku, siekam drobno cebulę i dodaję np. natkę pietruszki lub rukolę, roszponkę. Dziękuję za przypomnienie :)
OdpowiedzUsuńBardzo proszę, smacznego 😀
Usuń