poniedziałek, 30 października 2017

Pasta twarogowa z wędzoną makrelą

Lubicie pasty do kanapek? Ja bardzo, bo można fajnie kombinować ze składnikami. Dzisiaj mam dla Was pyszną i zdrową propozycję pastę z makreli i twarogu. Świetny pomysł na śniadanie :) 
pasta kanapkowa

SKŁADNIKI
125 g chudego twarogu
200 g wędzonego fileta z makreli
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka oliwy z oliwek
pół pęczka szczypiorku
sól, pieprz 





PRZYGOTOWANIE
Twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z jogurtem. Dodajemy posiekaną rybę i szczypiorek. Mieszamy z oliwą, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. smarujemy ulubione pieczywo :) Smacznego!

Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie 

pasta z twarogu
twarożek ze szczypiorkiem

4 komentarze:

  1. Pamiętam ten smak z dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię. Jak nie mam czasu skubać makreli, wrzucam puszkę sardynek. Gdy brakuje szczypiorku, siekam drobno cebulę i dodaję np. natkę pietruszki lub rukolę, roszponkę. Dziękuję za przypomnienie :)

    OdpowiedzUsuń