![puder z kani kanie](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgh0yLS8L0_PfhAlG_f9m0kquM6lHbq1YeyRQRfZfyJUftJpVro2R_blOLD7YNFbCwPlS2PdjW13bWbogDxH_Ynzp556CBwlNfNajEVGKQWRkjlLkrfF-DvC9wo9Ae5ncxsJ3Mg9mv-9-aX/s400/puder3.jpg)
SKŁADNIKI
kanie, borowiki lub inne grzyby :)
kanie - same kapelusze, borowiki całe lub same nogi
PRZYGOTOWANIE
Grzyby tniemy na paski/kawałki i porządnie suszymy. Osobno gatunkami (bo mają różne aromaty - ale oczywiście możecie też wymieszać :)) mielimy za pomocą młynka lub blendera ( u mnie nóż do kruszenia lodu) na pył. Przechowujemy w szczelnych słoiczkach.
Bardzo polecam zrobić sobie taką doskonałą przyprawę :)
Puder z borowików to ten jaśniejszy po lewej stronie, ciemniejszy po prawej jest z kani :)
A poza tym spacer po lesie to samo dobro dobro - ruch na świeży powietrzu i kontakt z naturą wyzwala w nas endorfiny - hormony szczęścia :) :) :)
![kanie przepisy kanie](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjH2EJpfOJ0j0VPUthFS8XU3tJ0k8JJW3jeG4eV-Ogv1_BkvuMLvTOFsk6VZ6Iu82TGnS06FUAkSIhwbvse_AjFXlK7C16QwmUqaPneolPNKzNgGASu6cfeQHrd8ewH3sfT_8Im6UkmhpFz/s320/kanie.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz