SKŁADNIKI
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
6 łyżek octu balsamicznego
4 łyżki keczupu
4 łyżki musztardy
4 łyżeczki miodu
2 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżeczki papryki wędzonej
szczypta chili
oliwa z oliwek
![sos bbq sos do burgerów](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxx3DhgXqxbo1IBWtSfktNS99MkjSMW8Dqm15ImUQngh3vCBWiF73nxswdvhMja4pZNjlSgeHn6g_ZCLpeGt38PPPVpyXSUT8QTeFle6o2Yo32IypVDOu9FuuvKfkVlsWOx79AgRUY0Ao7/s1600/bbq6.jpg)
PRZYGOTOWANIE
Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy i szklimy w rondlu na rozgrzanej oliwie. Dodajemy miód, keczup, musztardę, ocet
i przyprawy. Na małym ogniu gotujemy przez pół godziny często mieszając.
Jeśli nie zużyjemy naraz sosu możemy
przełożyć go do słoiczka i przechowywać
w lodówce do kilku tygodni.
Smacznego :)
Świetnie sprawdzi się do kurczaków w chrupiącej panierce
lub domowych burgerów
![sos do mięs sos do grilla](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUwc9XQZ6kxhyqgQce_1AOCGUI3KHMO6eN-VJdrpvxqYo2Q-GMEw9on6kHrJUDV3O77E0mOzhGeNmdzJ6jmxRQ8-8soV68i7TxxdeXmDH9DRyIVKXzlMIm9Av04jkZ6vTfZexB9gm5UsqU/s1600/bbq1.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz