![pasta jajeczna pasta](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikwP1lGfHq-faVDWKEOU8WlZWmumBfvyag4Jm0XgcPSW5YBZTo_Ab-yzCzbi4Vdpa-802x3Sb4s9gAlhsG0cEXPTojExzAjeIU1Pt7bPvlz1pOSbBPEQyp7zF7c_Ry8k44DoEn2f2EuyZx/s1600/pastaav.jpg)
2 jajka
1/2 awokado
1/2 ząbka czosnku
sok z cytryny
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
sól
świeżo mielony pieprz
szczypiorek do posypania
![fit pasta pasta jajeczna bez majonezu](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggeUfPldmef1bz1ACuNVVL4nq5v-Y_D1E6IJbFvnmYErZdF6DPtpRglvgr0CDaPnqs-u6PBeMUci6pB95WuDz_k8HgcYke-mTY58x86uKQQa0ueB1tY9QFKFO-iHzxvCY_wgYr-DpBSVi8/s1600/pastaav3.jpg)
Jajka gotujemy na twardo. Awokado obieramy ze skórki, drobno siekamy i skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniało. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Przestudzone jajka kroimy w małą kostkę i dodajemy do awokado. Przyprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem i dodajemy jogurt. Mieszamy i podajemy z pieczywem.Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Nie przechowujemy długo, gdyż awokado ściemnieje.
Pyszna pasta do kanapek , smacznego :)
Pycha!!! Nie siekałam a zmiksowałam na kremowa mase i po prostu niebo w gębie:))
OdpowiedzUsuńSuper, bardzo się cieszę, że smakowało :) pozdrawiam
UsuńA czy zamiast szczypiorku może być pietruszka?
OdpowiedzUsuńMoże być :)
OdpowiedzUsuńA co zamiast czosnku ktorego nie moge jesc jak doprawic paste czym go zastapic z hummusem tez mam ten problem w kazdym przepisie czosnek
OdpowiedzUsuńNa pewno cebulka, a może imbir świeży :)
UsuńOj tak, taka pasta jest przepyszna
OdpowiedzUsuńto fakt :) pozdrawiam
Usuń