Gorąco polecam, do "zwykłej" kawki i od święta :)

200 g miękkiego masła
200 g cukru
4 jajka
200 g mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cytryna
masło i bułka tarta do wysmarowania foremki
cukier puder do posypania

PRZYGOTOWANIE
W malakserze ucieramy masło cukrem na gładką masę. Nie przestając mieszać dodajemy stopniowo po jednym jajku. Następnie dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy otartą skórkę i sok wciśnięty z cytryny.
Mieszamy. Formę z kominkiem smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą.

Wystudzoną babkę wyciągamy z foremki i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)
Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK!

Witam:)Wczoraj zrobiłam ową babkę...wyszła pyszna:)))
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo, że smakowała :) pozdrawiam
UsuńProsta, klasyczna babka. A jaka pyszna !
OdpowiedzUsuń