SKŁADNIKI (na 4 duże porcje)
400g makaronu tagliatelle
![tagliatelle z kurczakiem makaron z kurczakiem](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPoP1z6aWjWhDML1qkzNeBOrgqkU0YrrLbuqaF-nTgEaD_84Ml5mfZexO7NuqfuAUaqBmruXw8RSAdyOIQYdBQyfOsvc-EfDiY4V7kMhffu_OnM3syclOfIlF6cMBx85bIJF-FR6W-3RGD/s400/makszpin4.jpg)
6 średnich pieczarek
300 g świeżego szpinaku
(może być też mrożony)
2 ząbki czosnku
100 g serka ricotta
50 ml śmietanki 30%
sól
pieprz
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
olej lub oliwa do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
![szpinak kurczak ze szpinakiem](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuj7xB6G6N0UlX1L51o6GZJZ6zoIThgYkXKzurPAWQkCTBTwhiQhOW-mYrmaLIWrrKaa884XKbtcScnn0-kR2j0hl65A6RYl29LFeqZ-vhnIoPPJjXL974LMFtqs7PGz2DTOwXJ7SF8_ha/s320/makszpin.jpg)
![makaron z kurczakiem makaron z pieczarkami](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi94-3N4dZMxLx5VQzmv-hlmPRbSM6RWqT9_oGBcSagBqLGV-k-fsFZYmAsNF3MQEOVF1BjoPMYyzq2tsiPo656OI0dxTh28FE_GWvcemefZH0nw6Thw8stpRA9GF8jleftxOcswaDKZRk0/s640/makszpin3.jpg)
Bardzo, ale to bardzo lubię makaron z kurczakiem :)
OdpowiedzUsuńpycha nawet bez kurczaka tylko z większą ilością pieczarek:)
OdpowiedzUsuńWiem, też tak czasem robię :) pozdrawiam
UsuńNie dodawałam jeszcze nigdy pieczarek do szpinaku, ale na pewno spróbuję, bo musi to być pyszne połączenie :)
OdpowiedzUsuń