I chociaż u mnie wersja z boczkiem szynkowym (czyli prawie bez tłuszczu) - oczywiście każdy mniej dietetyczny się nada ;)
SKŁADNIKI
300g makaronu spaghetti
200g boczku
3 ząbki czosnku
2 małe cukinie
sól, pieprz
oliwa z oliwek
50g parmezanu
PRZYGOTOWANIE
![spaghetti z cukinią cukinia](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTJXaDkVvAJzRIfMmXDJ5el9WK7SwIXn3I52lIL92-1zvAgK1irBMeWlbkbHKLIfAWzeLMlK8knIZXSLYvTCcsaPAZQIZW5pYCMY7ofVDNPI8QXbR02Gb6e1J9IhEJkf2S3-cVGkVgzAyX/s1600/spag3.jpg)
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni - jeśli kanapkowy - na niewielkiej ilości tłuszczu. Zrumieniony boczek zdejmujemy z patelni. Siekamy drobno czosnek. Wraz z cukinią pokrojoną w półplasterki podsmażamy na oliwie.
Doprawiamy solą i pieprzem i dorzucamy podsmażony boczek. Smażymy razem kilka minut.
Zdejmujemy całość z patelni i przesmażamy na niej chwilę odcedzony makaron (żeby.całość nie była zbyt sucha).
Podajemy makaron z boczkiem i cukinią- całość posypujemy startym parmezanem.
Smacznego :)
Moje ulubione spaghetti :)
OdpowiedzUsuńTwoje danie wygląda mega apetycznie. Właśnie o czymś takim myślałam, zwłaszcza że również mam jeszcze cukinie z działki. :))
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam wypróbować, na blogu jest też makaron z cukinią bezmięsny, też pyszny i jeszcze szybszy:) , pozdrawiam
UsuńZrobiłam wczoraj, wyszło pysznie :-) Dziękujemy za przepis.
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało, pozdrawiam
UsuńPodkręciłam smak niewielką liścia chili. Danie rewelacja!!!
OdpowiedzUsuńsuper!
Usuń