Są świetnym dodatkiem do dań, ale mogą być równie dobrze samodzielnym daniem, szczególnie, gdy usmażymy je razem z cebulą.
SKŁADNIKI
5 ugotowanych ziemniaków
1 duża cebula
tymianek- świeży lub suszony
sól, pieprz
masło do smażenia
![ziemniaki odsmażane ziemniaki](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOKczdWP1HLAeJo7JXuCNdcTYIVOFxBt8JvJI2b-jX6d-zuGBEsVLIx4pByQZyHviAFCEBfKbjZMUvX03AvHNvgqB3VVGwE5qJniCaN-gRZPpDyOfP30stsgt1GcGg_dqfjWEhdH393osT/s1600/ziemsma%C5%BC3.jpg)
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle. Ziemniaki kroimy w plasterki.
![ziemniaki z cebulą ziemniaki](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzVJGC0pNsSDUeTuhgwSr17fDG1uG7lxkreVbWF-m9Y287v2y9BR32Xr4uRhNqK8MUp_ashzfW3eWnZeu-N9NkjgDH1pXqH5hQ3m6SNFPJO36ycfzdPvP_NDvIzpXNEoa7KuV9TKakDA3C/s1600/ziemsma%C5%BC2.jpg)
Doprawiamy w międzyczasie solą, pieprzem i tymiankiem. Podajemy z kefirem.
Możemy wykorzystać też surowe ziemniaki - wtedy najpierw smażymy ziemniaki, a gdy będą miękkie dopiero dodajemy cebulę.
Smacznego :)
Proste i wyśmienite :-)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńOj lubię!
OdpowiedzUsuń:)
Usuń