Cukinia faszerowana mozzarellą i łososiem z warzywami
Uwielbiam połączenie cukinii z łososiem. Do tej pory była to zwykle cukinia grillowana. Tym razem pomyślałam, że można by moje ukochane warzywo nafaszerować łososiem, dodałam mozzarellę i warzywa i wyszło naprawdę pyszne danie. Polecam - wypróbujcie ten przepis.
SKŁADNIKI ( na 4 porcje - 1 porcja - 2 łódeczki - tylko 306 kcal)
4 niewielkie cukinie 150g łososia wędzonego (na zimno) 2 kulki mozzarelli 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1 duży pomidor 2-3 ząbki czosnku sól pieprz bazylia oregano
PRZYGOTOWANIE
Cukinie myjemy, odcinamy końce i przekrawamy wzdłuż na połówki. Wydrążamy miąższ. Mozzarellę, łososia i warzywa kroimy w małą kostkę i mieszamy w misce. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Napełniamy cukinie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Zapiekamy przez 20-30 minut. Smacznego :)
Porcja dla 1 osoby - 2 łódeczki cukinii - 306 kcal - białko - 23,7 - tłuszcz - 18,2 - węglowodany - 16,1 g - błonnik - 4,75
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz