Ponieważ pogoda, jak na początek kwietnia wyśmienita - postawiłam na grillowanie - co prawda na płycie i na balkonie - ale za to pysznie i na świeżym powietrzu.
Łosoś i szparagi to duet idealny - a przepis bardzo, bardzo prosty :)
![grillowany łosoś łosoś](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghl8oWt3pZ3VxT7cm4BihXM9_mgym4uj0vuRqppj_eB1Dhilg6BS9JUPZIccQw7liaRKRimBlFL4gJs3xDX5h03BNSzZTBRBapNwjuiZdq4SeVYoPhpOKmjZKOJZGsjbQJPt7ThQD0jtty/s400/losszpar.jpg)
1 porcja ok. 375 kcal)
600 g fileta z łososia bez skóry
pęczek zielonych szparagów
2 łyżki tartego parmezanu
oliwa z oliwek
sól
pieprz cytrynowy
sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE
Łososia dzielimy na 4 kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą.
Odłamujemy zdrewniałe części szparagów i obieramy obieraczką do warzyw do 1/3 wysokości warzyw. Skrapiamy oliwą. Grillujemy łososia i szparagi ze wszystkich stron po kilka minut.
Od razu podajemy - szparagi posypujemy parmezanem. Pyszne, zdrowe danie gotowe :)
Smacznego :)
1 porcja łososia ze szparagami i parmezanem - ok. 375 kcal
w tym: białko - 33,1 g, tłuszcz - 26.5 g, węglowodany - 3g, błonnik - 1,2 g
Zapraszam na funpage na FB oraz Instagram
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń