poniedziałek, 9 maja 2016

Musli z truskawkami i borówkami

Jedno z moich ulubionych - superszybkich śniadań wiosennych i letnich (jeszcze truskawki nie te - ale tak kocham te owoce,że objadam się już takimi, jakie są dostępne - z utęsknieniem czekając na nasze!!!). 
Śniadanko z serii fit, ale sycące - dzięki płatkom z musli. 
A co do musli - czytajcie proszę uważnie skład i wybierajcie te cenne mieszanki - gdzie cukier występuje na szarym końcu, lub nie ma go wcale :)

jagurt 
SKŁADNIKI (porcja - 304 kcal)
150 g jogurtu naturalnego
4 łyżki musli z rodzynkami i orzechami
100 g truskawek
50 g borówki amerykańskiej
0,5 łyżeczki cynamonu





PRZYGOTOWANIE
Jogurt mieszamy z musli, dodajemy borówki i pokrojone truskawki - całość oprószamy cynamonem. Smacznego :) 

jogurt z owocamifit
1 porcja - 304 kcal
- białko - 11,3 g
- tłuszcz - 9,9 g
- węglowodany -41,9 g
- błonnik - 7,9 g

Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram 


 
 

1 komentarz:

  1. Kolorowo, zdrowo i sympatycznie!
    zadanie-gotowanie pozdrawia:)

    OdpowiedzUsuń