środa, 21 września 2016

Pasta kanapkowa z tuńczyka i suszonych pomidorów

Świetny i zdrowy pomysł na urozmaicenie kanapek :) 
Pyszna pasta z tuńczyka i pomidorów suszonych w towarzystwie bomby witaminy C w postaci natki z pietruszki.

SKŁADNIKI (całość - 8 porcji - 250 kcal, 1 porcja - 31 kcal !!!)
tuńczyk
1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 100 g po odsączeniu-
5 suszonych pomidorów z oleju 
1 łyżeczka oleju z pomidorów
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
ulubione pieczywo - najlepiej oczywiście pełnoziarniste :)



PRZYGOTOWANIE
Tuńczyka odsączamy z zalewy i miksujemy z pomidorami, olejem, koncentratem, pietruszką i przyprawami. Podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego :)

Szukasz fajnego blendera ręcznego - zajrzyj TU! KLIK! KLIK!


pasta do kanapek

suszone pomidory Cała pasta wystarczy na około 8 kanapek :)
1 porcja ma (około 20 g) - 31 kcal:
- białka - 3,67 g
- tłuszcze - 0,72 g
- węglowodany - 2,55 g
- błonnik - 0,1 g 

Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram



5 komentarzy:

  1. dziś zrobiłam, pyszna ! zamiast przecieru dałam ketchup żeby była słodsza i dużo świeżo zmielonego pieprzu... rewelacja

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że smakował - a pomysł z kuczupem świetny! Pozdrawiam :)

      Usuń
  2. ja dorzuciłam ziarna słonecznika- smakuje świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super mniam, polecam.

    OdpowiedzUsuń