poniedziałek, 19 stycznia 2015

Jajecznica z kiełkami na patelnię

Uwielbiam kiełki na patelnię. Podsmażone na odrobinie oleju (albo na suchej patelni), z solą i pieprzem są pyszne jako samodzielnie danie. Kiełki fasoli mung, cieciorki
i soczewicy mają super orzechowy smak. Można dodać drobno posiekaną cebulkę lub czosnek. Dzisiaj postanowiłam dodać ... jajka - i wyszła pyszna jajecznica z kiełkami :)

jajecznica 
SKŁADNIKI (dla 1 osoby)

3-4 łyżki kiełków na patelnię - stir-fry
2 jajka
sól
pieprz
łyżeczka oleju





kiełkiPRZYGOTOWANIE
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełki przez 3 minuty. Wbijamy jajka i doprawiamy solą
i pieprzem. Czekamy, aż białka trochę się zetną i mieszamy do uzyskania ulubionej konsystencji.
Podajemy np. na sałacie lodowej z pieczywem.

Pyszne śniadanie :)

kiełki

 


2 komentarze:

  1. Jajecznicy z kiełkami nigdy nie jadłem więc czas spróbować :)

    OdpowiedzUsuń