Wyszły bardzo smaczne - na pewno do powtórzenia :)
![jajka faszerowane jajka](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUiRm_oD7otDhszE7LT0HWES76G_ow12At2nmFV0sYz4Ue47V6iUjTgV_WsOku1QnYRMMaKEpK7m07NwNwSN4qLrJ8UVRvsfY4slhaWAsyoTDpIXqGMcva68JpxBQQ8dMgxKj6Cm6ERNKP/s1600/jajaavo5.jpg)
5 jajek
1 dojrzałe awokado
1 mała cebulka szalotka
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżka majonezu
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół.
Żółtka siekamy i przekładamy do miski.
Cebulkę i czosnek drobno siekamy. Awokado kroimy w małą kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodajemy szczypiorek i majonez.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Delikatnie mieszamy. nadziewamy połówki jajek.
Możemy przystroić listkami bazylii.
Smacznego :)
Fajny pomysł! Lubię połączenie jajek i awokado w paście więc tak też by mi smakowały :)
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają, takie wiosenne zielone, lubię awokado i spróbuję je a zapraszam do mnie http://blog.winoiser.com
OdpowiedzUsuń