![racuchy kokosowe racuchy](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjurCrbGmDtb01O0iNc732ubOjf6llbadbJRzb_m012WhmRmYFoqAgOhyphenhyphenrWE13avs6XlsyOH-okBgSu2_1M3RpJ1lMaG0RZDUoYfCiKjCSD4pqzmo8hcz1OHxi8mURe7FH1ezYwgve61XQq/s400/rackok3.jpg)
SKŁADNIKI (ok.15 szt.)
250 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1 puszka mleka kokosowego (400ml)
2 łyżki masła
2 łyżki wiórków kokosowych
+ trochę do posypania
PRZYGOTOWANIE
Mąkę, proszek do pieczenia, jajka i mleczko kokosowe miksujemy na gładko.
Na patelni, na której będziemy smażyć racuchy rozpuszczamy masło i wlewamy do ciasta.
Dodajemy 2 łyżki wiórków i delikatnie mieszamy.
Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoto (nie dodajemy więcej tłuszczu).
Gotowe racuszki posypujemy wiórkami.
Możemy również podać z konfiturą lub syropem klonowym.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz