poniedziałek, 2 maja 2016

Jajecznica z jarmużem

Świetny przepis na urozmaicenie zwykłej jajecznicy - garść jarmużu bogatego w witaminy (A,C,E,K), antyoksydanty i składniki mineralne takie jak żelazo,  magnez i wapń. Pysznie i zdrowo :)
jarmuż
SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 185 kcal)
garść jarmużu 
2-3 jajka
1 łyżeczka masła 
sól 
pieprz 
jajka





PRZYGOTOWANIE 
Jarmuż myjemy,  usuwamy grube końce i siekamy na mniejsze kawałki.  Podsmażamy na roztopionym maśle i wbijamy jajka. Gdy białko lekko się zetnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji :) Smacznego! 



jajka

fit śniadanie





















Porcja jajecznicy z 2 jaj - 185 kcal
białko -13,2 g
tłuszcz - 13,9 g
węglowodany - 1,2 g
błonnik - 1,1 g

Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram

1 komentarz:

  1. jarmuż to świetne urozmaicenie zwyczajnej jajecznicy!
    zapraszam do udziału w konkursie :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2016/04/konkurs-wiosna-na-talerzu-z-green.html

    OdpowiedzUsuń