sałatkę - jeśli jeszcze nie próbowaliście truskawek w wytrawnej wersji - szybciutko nadrabiajcie braki - połączenie tych owoców z fetą, szpinakiem, grillowanymi szparagami i orzechami - petarda! Całość oblana miętowym sosem - dietetyczne niebo w gębie !!!
Można ją zjeść na śniadanie, kolację lub lekki lunch :)
![fit sałatka fit przepisy](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlfmA9Y_pVHv8kBaJca-KzENPD3l369tiBhiKTM_i0G2cpmhBEqlbZfHZDbhzMU0pJcwMFMrx97WFKan9XYJD6egnOuIwzOgBSSYqx41U5vZkISuXzKWNY-nUfqQZHqj2tUedJ0iu33-M9/s400/saltrusszpar.jpg)
- dla 1 osoby - 293 kcal
1 garść szpinaku
60 g truskawek
50 g fety
20 g orzechów nerkowca
3-4 cienkie zielone szparagi
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny
kilka listków mięty
świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE
Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki, kroimy na 4 części i przesmażamy 4-5 minut na odrobinie oliwy. Studzimy. Umyty i osuszony szpinak mieszamy z pokrojoną w kostkę fetą. dodajemy pokrojone na połówki truskawki, szparagi i orzechy. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i posiekaną miętą. Polewamy sałatkę powstałym sosem. Całość oprószamy pieprzem.
Smacznego!
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
![sałatka z truskawkami słatka ze szpinakiem](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIgNUf8xVsXzZ9nWgX6dUXnO1Ckh2PqYdLW5G5SLsRaopUs2i02csZG5tyos3VOTs-G_uP3FhLlEU3mXtz5dgUSbWwn6ND-0vfNBbm8NT19zvpq3vQKtHf9FOqBqhmn4EZ7IT0bASQTg8k/s640/saltrusszpar3.jpg)
![sałatka z fetą szparagi](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUxnKNFpc8IyEOKE4VhZnQVfOOa83Pk35jv8hmlM4vKukWGnIm30Ew2gMV_-fpV5li4ltP-o4Fwyxpt9-V4rMiKuL2ZE-47dGVkk_pyo723y1XuZWGUi2B-D9TOA5apQ8UCRpnM5bR3Tis/s640/saltrusszpar2.jpg)
1 porcja sałatki ( 193 g) - to 293, 5 kcal:
- białko - 13,9 g
- tłuszcz - 22,5 g
- węglowodany - 9,2 g
- błonnik - 2,6 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz