SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 150g to 90 kcal, 100 g tylko 60 kcal :))

300 g marchewki
300 g pietruszki
2 łyżki oliwy
2 łyżki ziół prowansalskich
Dip:
5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
pieprz
łyżeczka ulubionych ziół
PRZYGOTOWANIE
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

Pieczemy przez około 30 minut. W tym czasie przygotowujemy dip: jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy pieprzem i ulubionymi ziołami.
Pyszne frytki zajadamy maczając w czosnkowym sosie :) Smacznego!
100 g frytek - pół na pół marchewka z pietruszką - to jedynie 60 kcal :)
- białko - 1,8 g
- tłuszcz - 3,4 g
- węglowodany - 9,6 g
- błonnik - 4,25 g
Zapraszam na Fanpage na FB oraz Instagram
Bardzo dziękuję za dopisek ile białka i węglowodanów zawierają takie frytki :) Zajrzę na fanpage i ig na pewno :)
OdpowiedzUsuń