![jajecznica z jarmużem jarmuż](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikanq_Rfx_M0uB0EwP2dyuZwjcQoA2RmZ4jERqzhli-JlttEa4ei_OBDUz0rvwEz0rib7hoHTiMAxCZjMy8HL8g_nHzAhH3wQNyslKrdBzjz7roCr6TAVe89L3YQQBLfhd3X6thnTRFVCa/s320/jajjar4.jpg)
SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 185 kcal)
garść jarmużu
2-3 jajka
1 łyżeczka masła
sól
pieprz
![jarmuż przepisy jajka](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpqjR01NrOrGVO5xOU4hxz62zxTYcIcnmwcN29IHWuUlKkGomkDbQKy9eXrwjqf7VILzMU-qTw9f6q7c2ICu8tKuRDUdQp9cylxX0PH2HCUuZNrStOnootNMo2xiFxMaVulBNP1HLvyKSf/s320/jajjar.jpg)
PRZYGOTOWANIE
Jarmuż myjemy, usuwamy grube końce i siekamy na mniejsze kawałki. Podsmażamy na roztopionym maśle i wbijamy jajka. Gdy białko lekko się zetnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji :) Smacznego!
Porcja jajecznicy z 2 jaj - 185 kcal
białko -13,2 g
tłuszcz - 13,9 g
węglowodany - 1,2 g
błonnik - 1,1 g
Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram
jarmuż to świetne urozmaicenie zwyczajnej jajecznicy!
OdpowiedzUsuńzapraszam do udziału w konkursie :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2016/04/konkurs-wiosna-na-talerzu-z-green.html