Polecam teraz - bo to pora gruszek przecież...

1 duża dojrzała gruszka
1 szklanka maślanki
1/2 łyżki kakao (ciemnego)
PRZYGOTOWANIE
Gruszkę myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki. Miksujemy z maślanką, dodajemy kakao. Od razu podajemy. Smacznego :)
1 porcja - 200 kcal:
- białko - 9,9 g
- tłuszcze - 5 g
- węglowodany - 32 g
- błonnik - 3 g

Ciekawe połączenie, ni wpadłabym na taki pomysł, ale gruszki mam od babci, Mix Fix Cao ze sklepu to jeszcze tylko maślankę i wypróbuję na pewno.
OdpowiedzUsuńPolecam raczej dobrej jakości ciemne kakao :) pozdrawiam
UsuńCo zamiast maślanki?
OdpowiedzUsuńKefir, mleko -może być roślinne :)
OdpowiedzUsuń