A to dlatego, że makaron to po prostu szybkie, sycące i proste danie.
Dzisiaj spaghetti - jak zwykle u nas pełnoziarniste - z czerwonym pesto z suszonych pomidorów. Pyyyycha !!!
![spaghetti z pesto czerwone pesto](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6e-_vn9bjEF07ExJeLDKM5bwxmgvvWS7ec_ogSlrsNoi9Aa5v4istPker7npk-loXZ9_vsm1MBAeekXbMLS-IfFUdUvyy83kcvyRXV7R4NUx3K-kd4mLBkkR-F2y-Gnx0s6VtiLrwtuZq/s400/spagczerpesto22.jpg)
350-400 g makaronu spaghetti
1 słoiczek pomidorów suszonych w oleju
( z ziołami )
2 ząbki czosnku
garść orzechów włoskich (u nas zamiast pinii)
3 łyżki startego parmezanu
sól, pieprz
4 łyżki oliwek (wedle upodobania)
świeża bazylia do przybrania
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Pomidory miksujemy wraz z zalewą, czosnkiem, orzechami i parmezanem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Do odcedzonego, gorącego makaronu dodajemy pesto i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerze i posypujemy posiekanymi oliwkami. Dekorujemy bazylią. Smacznego :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicJnvQCttZO_-olDStQpQQQiNC2ACfI3W61oSDdMIrjoUQB8Ip1rPYNUzH11xxeVzTwTCRsvadoqXIuTQ_VrFWV_PPQX910HzyF9Vqhg5t3-SYbNGSt5YnGl-fwzKlR3j-xpeYwd1hv-Be/s640/spagczerpesto.jpg)
1 porcja - 620 kcal
- białka - 16 g
- tłuszcze - 32,5 g
- węglowodany - 63 g
- błonnik - 11 g
Zapraszam na fanpage na Facebooku oraz Instagram
Bardzo lubię takie makaronowe, szybkie obiady :)
OdpowiedzUsuńJa też :) pozdrawiam
Usuń