Pamiętajmy tylko o spożywaniu tych grzybów z pewnego źródła, jeśli się nie znamy :)
Ja mam kanie zawsze z ogrodu moich Rodziców, a w lesie, choć jestem nawet w 99 % pewna, że to kanie - pozwalam im mimo wszystko rosnąć dalej :)
SKŁADNIKI
kanie
jajka
mleko
mąka
bułka tarta
sól
pieprz
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
![kanie przepis kanie](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbxV_6w9XTxxiyq0Kmu7bjzsD001fOx8otr_5ab_ylmU_EE_18eFvzGjKo_czfmh46jiWtIhwkhnwOUGdf9Uqqxg9qnJIt0v6BoVA05YYMEVxPYpVMV4MB4QhdPayWcSIKueXldDN2BJJh/s320/kanie.jpg)
Panierujemy kanie - najpierw w mące, później w jajku wymieszanym z mlekiem (2-3 łyżki mleka na jedno jajko) przyprawionym solą i dość sporą ilością pieprzu. Na końcu w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju (średni ogień) po kilka minut z każdej strony, aż będą złoto-brązowe. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionym pieczywem.
Smacznego :)
![panierowane kanie panierowane grzyby](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1HqU0kMfPdrc63f7p0r1L-rI0BcHCODSzgzwq9AryRfEVYxaQrnR7gqouoOXXH5grdMPjT0fhwRpdSbuYFQjCA7QGeHJywK63sb3SQToKQ-pneFAhuXtITJsqGZ2AcD0IAXS6BF-blINr/s640/kanie4.jpg)
Smak dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńPrawda :)
UsuńPrzepyszne
OdpowiedzUsuńcieszę się, że smakowały :)
Usuń