SKŁADNIKI
500 g mięsa mielonego wieprzowo -wołowego
![kotlety mielone](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3O63tEl5JH8vIAw5chwe4wbFITmwgnKARdguFBc8Sebp_Mql32yrLt1cAv20gzIdCsMsPVqHu431C9C1WReeA-cxMQpm3AVKoav5gv0wRdDcJ8tkLGNhbed2L05lIS6ulfT8gwsQQMtqb/s1600/kot5.jpg)
1 cukinia
1 papryczka chili
1 jajko
1 czerstwa kajzerka namoczona w mleku
bułka tarta
sól, pieprz
papryka słodka, czosnek
majeranek
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
![kotlety mielone](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXwI9SwExS_yc3IlIPVTUdIy_OfgKcK68FpHeW_9NgqKJW_8ZKZhaD9UejgHsJXsIYEpkUHvCILO58I_DoCNshDtbwozhLSC8ayPP_qvENHPGv9kuQMWTRhic4XN2AjisXpWz-ax6etI00/s1600/kot2.jpg)
Cebulę i cukinię kroimy w kosteczkę.
Mieszamy warzywa z mięsem mielonym.
Dodajemy jajko, kajzerkę i mieszamy.
Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem
i 2 łyżeczkami majeranku.
Z mięsa formujemy małe lekko spłaszczone kotlety. Obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy np. z frytkami i sałatą. Smacznego :)
Fajny pomysł. Bardzo lubię mielone
OdpowiedzUsuń