Tym razem jednak postanowiłam wypróbować sos Madras firmy Vitasia, który dostałam wraz z innymi produktami azjatyckimi od LIDL Polska.
Niemiłosierny upał, który nie chce od nas odejść sprawił, że rzadko teraz gotuję obiady, chyba, że coś naprawdę prostego i szybkiego. Dlatego postanowiłam wypróbować słoik - okazał się bardzo aromatyczny (za sprawą kozieradki, kuminu czy kolendry) oraz, jak zapewniał producent - mocno pikantny.
Podobno w czasie upałów wskazane jest jedzenie rzeczy ostrych - więc było ostro i ... smacznie :)
Od czasu do czasu można więc wypróbować coś sklepowego :)
Wkrótce jednak zamierzam odtworzyć domowym sposobem ten smak, bo kuchnia indyjska to jedna z moich ulubionych :)
![kurczak po indyjsku kurczak](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7nmTqRGkz8CH3YjI9LYEdSV9jULIXa84WKKHMxO7NMZ7Rm9WITST3vyvqi7FQn_xVd-dS-HbdA-klAiCN6msUtYewuf2iEZzjl-OqYGoDyXChE0CZgvSz30_JjBdXdxSl9hF9fUSmCBMX/s400/madras.jpg)
2 woreczki ryżu basmati
500 g piersi z kurczaka
1 sos Madras - Vitasia 500 g
1/2 czerwonej cebuli
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
1/2 pęczka świeżej kolendry
PRZYGOTOWANIE
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
![kurczak po hindusku kurczak w sosie](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipd1I7_DCPJ6mfwIe3AU7d0vGjkFSwkz4ObXKV701nB1-XSSUAd3-H4Jkx6d955SxcL0O6pHa_KwPdpqhef3fO1YIfUuLuSoRzJW0xlMPJconeFBneKjtux_sQjy-k4VCH2RLEOoe2kz0B/s320/madras4.jpg)
![kuchnia indyjska kuchnia hinduska](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjdyk_hJyj63ezbarYID9oQV7pWIOxTdqLiWcNHTMxQyKSF7WX_7koVj2z-ujcLHGbUYGJC7B5jWp6yG5I8ITMzukG1-_GwhDhpD63a5neb5wTJ-VaYukrpDfez1K4AD7JDDAMFUiYlVfJ/s640/madras3.jpg)
A to paka od Lidla, więc niedługo więcej przepisów w azjatyckim stylu - niech tylko afrykańskie upały opuszczą nas na dobre :)
zdecydowanie to są moje smaki
OdpowiedzUsuńmoje bardzo <3
Usuń