SKŁADNIKI (na 3 porcje - 1 porcja o. 28 kcal!)
200 g malin
kilka listków mięty
3 łyżeczki erytrolu lub ksylitolu
2 łyżki gorącej wody
PRZYGOTOWANIE
Maliny miksujemy i przecierami przez sitko, by pozbyć się pestek. Słodzidło rozpuszczamy w wodzi i studzimy, mieszamy z musem malinowym i posiekanymi listkami mięty.
Przelewamy masę do foremek, wkładamy patyczek i mrozimy w zamrażarce przez 3-4 godziny. Przed podaniem wkładamy foremki pod strumień ciepłej wody - ładnie wyjdą nam sorbety z foremki :) Smacznego!
Zapraszam na fanpage na Facebooku oraz Instagram
![lody bez cukru dla cukrzyka](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhd9MZtYkOkSOdknzUxIchUqEAdh8JmNkcMisz-8iFlUqxdbLj6_5tRi1TAlVLDiSGarjMeIk9zq9pHtWXx9CUPro72Xg6FhzjpVnjuX4XoCGfxSGsTgges07VyPXmQnnGfF4gO024q7ksy/s640/sorbetmal2.jpg)
Wygląda bardzo smakowicie - idealne przekąska na letnie upały :)
OdpowiedzUsuńdokładnie tak :) dziękuję
Usuń