Zatem dziś ryba w rozmarynie podawana na rukoli.
SKŁADNIKI
2 filety rybne ( np. z soli)
łyżka oliwy
4 ząbki czosnku
2 gałązki świeżego rozmarynu
sól, pieprz cytrynowy
rukola
PRZYGOTOWANIE
Filety myjemy i oprószamy solą
![ryba z piekarnika ryba zapiekana](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiySKUOkQ59b3ev_1LZE9jDBBn_MXxVXRgHY7GvXhtTQYtVc36IJVcBSEo74YfGfbkM4l-V1wxn1I-nQR7Y8WIQbltCGr9h9yPJT_YrliaM2r0Lla3_xalJ0Ju09Xv72azGaedN_F3gF5Zk/s200/ryba2.jpg)
Na petelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy
przeciśnięty przez praskę czosnek oraz listki rozmarynu.
Smażymy przez chwilę, po czym uzyskaną "pastą"
smaryjemy rybę. Zawijamy filety osobno w folię aluminiową
i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni
przez około 30 minut. Podajemy z rukolą.
Moja propozycja podania z marchewką i ziemniakami z ziołami gotowanymi na parze
oj pysznie wygląda:)) Zapraszam cię na szczyptę soli:)
OdpowiedzUsuńmuszę to zrobić,wygląda cymes
OdpowiedzUsuńDzięki za przepis! Wygląda bardzo apetycznie -spróbuje :)
OdpowiedzUsuń