- z fasolą, kukurydzą i kuskusem - spróbujcie koniecznie :)
SKŁADNIKI
![faszerowana papryka papryka](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhRycDH31_HbB0MJa9P7ym0AEsMAZCWwG67mnvtNpqVCe1J9ixsXmCyrhRckNUwTo2PtcYM3zAnEEl5V2o3CKCBCklfJpn47T-SrT63-RsTyjEx3OlRhuzxH2J-jIps75WUNYoRarWudLn/s1600/papr5.jpg)
1 cebula
3 ząbki czosnku
250 mięsa mielonego
wołowo-wieprzowego
80g kaszki kuskus
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 puszki kukurydzy
1 papryczka chili
100g przecieru pomidorowego
sól, pieprz, kmin rzymski
oliwa/olej do smażenia
![papryka](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWs5YFm0JZ-YG447iX83cXtmFBw6QK42lWc0DxUsP_JjAxQJS_lbRXxUZkdXpecndUlRoyxoUfLFRMBNQbXYGVXPsJH57TCE6T0VVwDedDllEW6kFEfi1D6PYB-LqsvIDUB9yl-RbH0epN/s1600/papr4.jpg)
Kaszkę kuskus wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem, solimy, przykrywamy i odstawiamy na minimum 5 minut.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy posiekany czosnek z cebulą pokrojoną w kostkę.
Dodajemy mięso mielone, rozdrabniamy je i doprawiamy solą, pieprzem i łyżeczką kminu rzymskiego.
Gdy się usmażymy dodajemy pokrojoną drobno papryczkę chili, przecier pomidorowy oraz kuskus. Dokładnie mieszamy.
Na koniec wsypujemy fasolę i kukurydzę i smażymy razem kilka minut.
Ścinamy wierzchy papryk i usuwamy gniazda nasienne. Nadziewamy papryki farszem.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego,podlewamy niewielką ilością wody i wstawiamy piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Pieczemy 40-45 minut pod przykryciem.
Smacznego :)
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
![papryka faszerowana mięsem miel papryka](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinbFhJoxslmvgl5YaA6iB09amrCSqfedPRGIS8acNQx5FqM7VaW-9Sq0Dwy89rZ2ShkDx6I0jEPrI7BF6yuvqv3fkQ3ma7R-BPw3Zzi47ml7KcVPRWA0M1WCBJtrzqmN7rKmhIv7QlpKYo/s1600/papr.jpg)
mmm! jaki miły początek dnia oglądać takie pyszności! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, warto wypróbować z porze obiadowej :) Miłego dnia :)
Usuń