Ostrość pora łagodzi kremowość serka topionego, do tego pyszne grzanki czosnkowe :)
Uwielbiamy takie zupy, szczególne na chłodniejsze dni :)
Robi się ją prosto i szybko - jeśli lubicie takie gotowanie wypróbujcie mój przepis koniecznie :)
SKŁADNIKI
1 duży por
2 ziemniaki
200g serka topionego gouda
750 ml bulionu warzywnego
2 łyżki masła
sól
pieprz
mielona gałka muszkatołowa
4 kromki chleba tostowego
2 łyżki oliwy z oliwek
czosnek granulowany
oregano
1/2 pęczka szczypiorku
PRZYGOTOWANIE

Przykrywamy, doprowadzamy do wrzenia, następnie gotujemy na małym ogniu 15-20 minut.
W tym czasie robimy grzanki - kromki chleba kroimy w kostkę, Podsmażamy na złoto na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy, czosnku i oregano.
Do gotowej zupy dodajemy serek topiony i całość miksujemy.
Podajemy z grzankami i posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)
Jeśli szukacie fajnego blendera - bardzo duży wybór znajdziecie TUTAJ - KLIK!
a ja właśnie mam połowę pora i zastanawiam się co z nim zrobić ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
To przepis jak znalazł :)
UsuńIdealna zupa na jesień.
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuńfajna jest ta zupa
OdpowiedzUsuńAno fajna :) pozdrawiam
Usuń