piątek, 31 marca 2017

Tagliatelle z indykiem i szpinakiem

Lubicie dania szybkie i pyszne i w dodatku z makaronem?
Ja bardzo - i do tego w wersji "odchudzonej" :)



SKŁADNIKI (na 4 duże porcje - 1 porcja ok. 500 kcal)
400 g makaronu pełnoziarnistego tagliatelle
300 g filetu z piersi indyka
450 g mrożonego szpinaku
400 ml jogurtu naturalnego
3 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
świeżo mielony pieprz, sól 
gałka muszkatołowa 


PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy i podsmażamy na złoto na oliwie. Zdejmujemy z patelni. Podsmażamy szpinak, doprawiamy i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlewamy jogurt i mieszamy całość z odcedzonym makaronem. Od razu podajemy. Smacznego :) 


 1 duża porcja - 500 kcal
- białka - 35 g
- tłuszcze - 7 g
- węglowodany - 73 g 
- błonnik - 8,5 g

  Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz