wtorek, 18 lipca 2017

Grillowana cukinia z fetą i nasionami

Świetna przekąska/sałatka lub dodatek do mięs - np. z grilla :) Polecam letnią porą!


cukinia




SKŁADNIKI (na 2 porcje - 1 porcja - 215 kcal)
1 cukinia - około 300 g
100 g sera feta dobrej jakości
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka pestek dyni
1 łyżeczka nasion słonecznika
zioła prowansalskie, sól morska





PRZYGOTOWANIE
Cukinię kroimy w grube półplastry i grillujemy na patelni grillowej na łyżce oliwy, solimy w trakcie. Ser kroimy w grubą kostkę, mieszamy z cukinią, posypujemy pestkami dyni i słonecznikiem (możemy je wcześniej podprażyć na suchej patelni). Doprawiamy całość ziołami prowansalskimi. Smacznego :) 


sałatka do grilla
1 porcja - 215 kcal
- białko - 12 g
- tłuszcze - 16 g
- węglowodany - 5 g
- błonnik - 4 g


Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie



4 komentarze:

  1. Bardzo fajnie to wygląda! Przepyszna cukinia, nie omieszkam jej spróbować

    OdpowiedzUsuń