czwartek, 25 września 2014

Chipsy z cukinii z parmezanem

Pyszne i zdrowe chipsy z cukinii - czyli zdrowe chipsy serowe :)


chipsy z cukinii
SKŁADNIKI    
                
1 cukinia
3 łyżki tartego parmezanu
2 łyżki bułki tartej
4 łyżki oliwy
sól, pieprz





PRZYGOTOWANIE
Cukinię kroimy w półcentymetrowe plasterki. Wrzucamy do małej miski, solimy, pieprzymy i na chwilę odstawiamy. W drugiej misce mieszamy parmezan z bułką tartą. Zalewamy plasterki cukinii oliwą i dobrze mieszamy.  Obtaczamy każdy plasterek w serze z bułką i układamy na blasze. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (220 stopni) na 25-30 minut, aż ładnie zbrązowieją i będą chrupiące.
Od razu podajemy. Smacznego :)
 
chipsy
                                                  ZDROWA PRZEKĄSKA !!!

4 komentarze:

  1. kurcze tyle razy podchodziłam do "chipsów" z cukinii i nigdy nie wychodzą chrupiące... wiecznie albo się rozwalają bo są zbyt miękkie, albo spalają się i są czarne...

    www.HealthyVibes.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może to kwestia nagrzania piekarnika do odpowiedniej temperatury ? Ja robiłam je tylko w wersji z bułką i parmezanem i są naprawdę chrupiące, nawet ich nie ruszam podczas pieczenia... A może spróbuj na papierze do pieczenia spryskanym oliwą je ułożyć ?
      pozdrawiam

      Usuń
  2. Muszą być pyszne i do tego zdrowe :) trzeba w końcu wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń