![jajka faszerowane jajka](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOE_x0mTC4xiopLLt45obRhrpDwPMGjOY6qpydQKr2zpUkJFOUC-IBROQSgMQISN9RywPnlXpCD7QUK4Kq0WvTrRtSzM8hLPzc8GCgJS3mmYDEkttynUdGe_oVl_lThoZC6oKnhPhR3Dsb/s1600/jajka.jpg)
5 jajek
mała puszka sardynek w oleju
mała czerwona cebula
1/2 pęczku szczypiorku
1 łyżeczka majonezu
sól
pieprz
10 plasterków pomidora
PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na połówki.
W miseczce rozcieramy sardynki z cebulą i żółtkami wyjętymi z jajek. Dodajemy łyżeczkę majonezu, doprawiamy solą i pieprzem. Na półmisku układamy plastry pomidorów, na nich jajka napełnione farszem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i od razu podajemy. Smacznego :)
Aż zapachniało wiosną:)
OdpowiedzUsuń