![tagliatelle z gorgonzolą tagliatelle](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1LhdxLx4Ifz8mYR3e4OgpXIvEPq4TpJZZ0ZIvX6LTxQvwChHP-N501T8_Y4cM0Sl_Ls1Rkk0yZxu4kQoMnAEQeXPksApceeRPcSjbrm99YlN5YWXnpz-d1X7oTasXBQNTsgbJCFfEYvTv/s1600/tagl.jpg)
300 g makaronu tagliatelle
100 ml śmietanki kremówki
300 g sera gorgonzola
50g orzechów włoskich
100g suszonych pomidorów
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Orzechy kroimy w ćwiartki. Pomidory odsączamy z zalewy i siekamy na mniejsze kawałki.
Na patelni podgrzewamy śmietankę (nie gotując). Dodajemy pokrojony w kostkę ser
i mieszamy, aż do rozpuszczenia. Odstawiamy z ognia. Delikatnie solimy (ser jest dość słony), doprawiamy pieprzem i połową łyżeczki gałki. Wrzucamy odcedzony makaron, pomidory i orzechy. Całość mieszamy i podajemy. Smacznego :)
Lubię takie połączenia smaków. Z pewnością przepis do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńSuper kompozycja smaków!
OdpowiedzUsuń