Spróbujcie, jak smakuje karnawał w Italii :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUPStPmlyL8fsBhOACXh5C9dfobD8eOkPBq3HFdP1YK1nfe3U5jQY-_fk_4iB3zbs9Fc7zPoiS5QtZgSOAUcGJL4TGwxekeCUYMiAjan7jW5eAF0QbNPnluvjyg1quwA7rU0coawIpUxoq/s400/precelki.jpg)
500 g mąki pszennej
200 g cukru
160 g białego wina półwytrawnego
160 g oliwy extra vergine
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
cukier puder do posypania
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki mieszamy w misce, lub krótko miksujemy. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Rolujemy wałeczki i zawijamy w precelki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy na 12-15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg) - do zrumienienia. Studzimy na kratce i oprószamy cukrem pudrem.
Smacznego :)
Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz