Jeśli lubicie połączenie mięsa, sałat i egzotycznych owoców - polecam, bo sałatka jest przepyszna :)

podwójna pierś kurczaka
1 duża pomarańcza
1 duże dojrzałe mango
1 dojrzałe awokado

(lub innych ulubionych sałat)
sól
pieprz
1 łyżeczka wędzonej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
oliwa z oliwek
na dressing:
2 łyżki soku z cytryny
4 łyżki soku z pomarańczy
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki musztardy
PRZYGOTOWANIE
Piersi oczyszczamy, usuwamy ewentualny tłuszcz i żyłki i przekrawamy na 4 cieńsze kotlety.
Doprawiamy solą, pieprzem i paprykami i skrapiamy oliwą. Odstawiamy na kwadrans do lodówki. Grillujemy na złoto, przestudzone kroimy w paski.
Sałaty myjemy i rozkładamy na 4 talerze. Awokado i mango obieramy i kroimy w paski.
Pomarańczę filetujemy ( tutaj przydatny filmik, jak łatwo to zrobić).
Układamy owoce na rukoli i dokładamy kawałki kurczaka.
Składniki dressingu łączymy i podajemy sos do sałatki.
Smacznego :)
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz