Jeśli lubicie połączenie mięsa, sałat i egzotycznych owoców - polecam, bo sałatka jest przepyszna :)
![sałatka z kurczakiem kurczak](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5Bex_bTsZD24qZc06hPnq-7vRzoglvwhc42LkjcfsW4PcwJ88iCzjdTPTmtj08F6bPxgceHXTVQh1LLTqs7UcWmSCsJk-j0F78k2ZsJ_OVGoUrxIIH-kANMJQ0AMowhi6GZVBB9m4B6_T/s400/kurmango3.jpg)
podwójna pierś kurczaka
1 duża pomarańcza
1 duże dojrzałe mango
1 dojrzałe awokado
![sałatka z awokado awokado](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyI3LV-rl7bzaOOBtF88umpuqdIHNkua9BGh7RPaziYnQpZLWtxCaFTAsFuTClECatRAjvVa4YOO_FTOE94p8szXq66NEBwwTUDCa3PfOORJDop49b_K3HOJp9ARhMWR5Ur3T8TSHpgSsv/s400/kurmango.jpg)
(lub innych ulubionych sałat)
sól
pieprz
1 łyżeczka wędzonej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
oliwa z oliwek
na dressing:
2 łyżki soku z cytryny
4 łyżki soku z pomarańczy
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki musztardy
PRZYGOTOWANIE
Piersi oczyszczamy, usuwamy ewentualny tłuszcz i żyłki i przekrawamy na 4 cieńsze kotlety.
Doprawiamy solą, pieprzem i paprykami i skrapiamy oliwą. Odstawiamy na kwadrans do lodówki. Grillujemy na złoto, przestudzone kroimy w paski.
Sałaty myjemy i rozkładamy na 4 talerze. Awokado i mango obieramy i kroimy w paski.
Pomarańczę filetujemy ( tutaj przydatny filmik, jak łatwo to zrobić).
Układamy owoce na rukoli i dokładamy kawałki kurczaka.
Składniki dressingu łączymy i podajemy sos do sałatki.
Smacznego :)
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz