
400-500 g makaronu tagliatelle
500 g świeżych borowików
(lub innych grzybów - mogą też
być mrożone)
3 ząbki czosnku
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
sól, pieprz
3 łyżki dobrej oliwy z pierwszego tłoczenia
1/2 pęczka natki pietruszki
starty parmezan do posypania
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente zgodnie z Grzyby tniemy w paski i podsmażamy na oliwie. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy pod przykryciem 5-6 minut. Dodajemy wino i odparowujemy na dużym ogniu 2-3 minuty.
Wrzucamy na patelnię ugotowany makaron i mieszamy z posiekaną natką. Od razu podajemy, posypujemy parmezanem. Smacznego :)
Zapraszam na fanpage na Facebooku oraz Instagram (tam więcej zdjęć z pobytu w Toskanii)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz