SKŁADNIKI
150g roszponki
1 kulka mozzarelli (125g)

10 pomidorków cherry
6-7 suszonych pomidorów z zalewy
1 szalotka
Dressing
2 łyżki oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka oregano
sól, pieprz
ząbek czosnku
PRZYGOTOWANIE
Roszponkę myjemy i osuszamy. Dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidorki, posiekaną szalotkę, rozdrobnione suszone pomidory i pokrojone w krążki czarne oliwki. Mozzarellę kroimy w kostkę. Całość polewamy dressingiem z wymieszanej oliwy, octu, przypraw i przeciśniętego przez praskę czosnku. Smacznego :)
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!


Aż powiało wiosną! :)
OdpowiedzUsuńRobię dzisiaj taką sałatkę. Może wywołam wiosnę?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam 😉