Bardzo prosty w wykonaniu, zasmakuje każdemu miłośnikowi serników na zimno :)
SKŁADNIKI (na tortownicę 24cm)
![sernik na zimno sernik](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6FpodmBxxsBpcIS3W-YhtDxif4Vbeq4BjAqRFq7tfeuxptIs4riuF-TLfKzePXiWi7HhHKw1pQ6ypZvMLFFBGJA0hsoHJtcMh4R2FM0BK7QujzN8qnlrmCb0hKlsS0Jl7x2THSGYbiqPw/s400/serbrzos.jpg)
250 g serka mascarpone
400 g naturalnego serka homogenizowanego
(w lżejszej wersji może być jogurt naturalny)
5 łyżek cukru pudru
2 łyżki żelatyny
ok. 15 sztuk okrągłych biszkoptów
duża puszka brzoskwiń
1 galaretka brzoskwiniowa
PRZYGOTOWANIE
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody. Dodajemy 1 szklankę soku z brzoskwiń
i odstawiamy do ostudzenia. (zimną wstawiamy do lodówki)
Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku.
Kremówkę ubijamy na sztywno. Mascarpone miksujemy z serkiem homogenizowanym
i cukrem pudrem. Łączymy z bitą śmietaną i dodajemy przestudzoną żelatynę.Mieszamy.
Na dnie tortownicy układamy biszkopty, wykładamy masę serową i wygładzamy łyżką.
3 połówki brzoskwiń kroimy w kostkę, rozkładamy na masie i lekko wciskamy łyżką.
Wstawiamy do lodówki na około 40 minut do stężenia.
Resztę brzoskwiń kroimy w cienkie plasterki. Wykładamy na masę serową i zalewamy tężejącą galaretką.
Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Łatwy sernik brzoskwiniowy gotowy!
Smacznego :)
Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK!
![sernik bez pieczenia sernik na zimno](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTx3ytblx9rMdu5cSntZWMCXRz2F0wgDz9w3uwcqATOhD0IfhKeeAdY-PTng_aNsU7P04Ae2gMTlup6E73V0SLgSTAx_SWFWTm-yEDwJ-ESXrjXGkqo9a6Jqi2AyiAm0djftxMmyctr9W3/s640/serbrzos8.jpg)
Mniami, pyszności :)!
OdpowiedzUsuńdzięki :)
Usuńnajlepsze jest o ze szybko sie robi:)
UsuńMmm, musiał smakować bajecznie :)
OdpowiedzUsuńOj tak Aniu , pyszny był. polecam :) pozdrawiam
Usuń