SKŁADNIKI
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh37y2ycIIFSMtNbByj13bKmmH0bsE4kek6aH7O5Oysm5nWO1CfVRMJLesV6edDg5mzHFWMoENSA0pqkXXqQxtHkx4NLS5EoN7vwg0C3i6NhUY6A4FUziUTp5gPXvGTfdTpb5KFjRZp1ENa/s400/makszparag3.jpg)
75 g razowego makaronu
(u mnie świderki - szklanka)
3 sztuki zielonych szparagów
5 pomidorków koktajlowych
łyżka oliwy
30 g sera feta
sól, pieprz
1/2 łyżeczki bazylii
1/2 łyżeczki oregano
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy.
Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i kroimy na 4 części. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie przez 4-5 minut. Dodajemy przekrojone pomidorki koktajlowe - na 1-2 minuty - by się zagrzały. Następnie wrzucamy makaron i mieszamy całość. Doprawiamy ziołami i solą.
Przekładamy na talerz, dodajemy fetę pokrojoną w kostkę i oprószamy pieprzem.
Smacznego :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJFdobTbvu8f8Z3GZT-_bG77HG9ZWAh1oV2-yx0J0r59CFVYLDAcIT1nkSSUD-03z0YZ0wWGrAgjvKw-lpZhiENI1wYHDlvehhbWH2bKRHmCW5ulz2nvyMEiOfkZOS1rtPDMfffU33Xd_q/s640/makszparag.jpg)
Porcja makaronu - 457 kcal
- białko - 17 g
- tłuszcz - 18 g
- węglowodany - 57 g
- błonnik - 8 g
Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram
Ten obiad ma wszystko co lubię w jednej potrawie :)
OdpowiedzUsuńo tej porze roku też kocham te składniki <3
Usuń