Takie inne ciasteczka z ciasta francuskiego :)
Pyyycha :)
![ciasteczka z musem jabłkowym ciasteczka z jabłkami](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-42qboznU2QSa9PL9G93vT6mxzQWdFoxjgVkUbCXV6ugzXYT0uThkefa4UTEc0JRLmKHOkK2kL_PG8XzQXOT3pYeFC3Bnx_e9uCthKYJBbnJKV-ToaKurWkmJQx3N7XCCJUJZy85a8vtJ/s400/ciasjab%25C5%25822.jpg)
SKŁADNIKI
1 prostokątne opakowanie
ciasta francuskiego
1/2 małego słoiczka
musu jabłkowego
1 jajko
PRZYGOTOWANIE
Ciasto kroimy na 16 równych prostokątów. Możemy je delikatnie rozciągnąć palcami.
![ciasto francuskie ciastka z ciasta francuskiego](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBpg57AkJmlSbAFrhgdPNm1alZlq1fG2BF4hwm_O5Lnzv7goDJsJ9GRg_r_4X_vyrZBOqiJgxy9qipRzMnmbQh0YXuUmi4kJKYs6Jcxwcg4-rBi0vR8JLaay89rFnbUkqx5fjWWh2Hs2ES/s320/ciasjab%25C5%2582.jpg)
Odwracamy do góry stroną, gdzie ciasto na siebie zachodzi. Boki zawijamy do góry i mocno sklejamy. Układamy nasze "paczuszki" na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy ciasteczka roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 12 minut ( termoobieg). Smacznego :)
Proponuję od razu przygotować podwójną porcję - tylko piec na raty lub na dwóch blachach ( nie więcej niż 16 sztuk na blachę), gdyż ciasteczka pięknie wyrastają :)
Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK!
Wyglądają bardzo apetycznie, będę je robić na weekendzie :) Jakiś czas temu wpadłam na pomysł nadziewania ciastek francuskich serem, takim gotowym do sernika, ale niestety nadzienie mi wypłynęło i nie wyglądały zbyt efektownie ;) Tym razem liczę, że wyjdą super :)
OdpowiedzUsuń