![tosty z łososiem tosty](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihbVq8s7pkTeLgsURJhyqbvVop4JSnS_DiC-jHcMC-NeLv5Yce2K5LT7w0PR3HPjEomfGiwtmQ_rFp6fDJzaM9NcYGth2SKZyvxn2lAFZDvmPs64LJWtd80QPCU_9XaWBj7p4PAAQECbyp/s400/tostyszpar4.jpg)
SKŁADNIKI (na 4 tosty - 1 tost - 324 kcal)
8 kromek chleba pełnoziarnistego
1 kulka mozzarelli (125g)
100 g łososia wędzonego na zimno
12 sztuk zielonych szparagów
pieprz cytrynowy
masło
PRZYGOTOWANIE
Odrywamy zdrewniałe części szparagów. Blanszujemy szparagi we wrzątku kilka minut.
Na 4 kromkach rozkładamy plasterki łososia, posypujemy pieprzem cytrynowym. Mozzarellę również kroimy w plastry i kładziemy na kromkach, po czym układamy po 3 sztuki szparagów na każdej. Przykrywamy pozostałym chlebem i smarujemy masłem zewnętrzne strony tostów. Zapiekamy w opiekaczu lub na grillu na złoto-brązowo. Smacznego :)
![tosty z mozzarellą mozzarella](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVOq_CGo__MtZvISE4T0CQas0ubw2OGsOYnv_1PlZn8KTHfb0qt9JRqoNOSCgSZDF96AejVeGokRDX2Omad_SbgwlL6G45iUImfBLHApUa493vkwvXIk4GnMvP3CT5HnmMAl7yBlUzTrc7/s640/tostyszpar2.jpg)
1 tost (dla mnie wystarczająca porcja na śniadanie - to w końcu 2 kromki chleba :)) - 324 kcal, w tym:
- białko 21,25 g
- tłuszcz - 12,9 g
- węglowodany - 38 g
- błonnik - 42 g (!)
Zapraszam na funpage na FB oraz Instagram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz