sobota, 10 stycznia 2015

Paprykowa sałatka ze szpinakiem i fetą

Pyszna, chrupiąca sałatka z oliwkami i fetą - świetna solo, z ciemnym pieczywem , 
a także jako dodatek do mięs.

sałatkaSKŁADNIKI

 garść szpinaku
1/2 żółtej papryki
1/2 czerwonej papryki
dymka - ze szczypiorkiem
120g sera feta
kilkanaście czarnych oliwek
świeżo mielony pieprz
oliwa z oliwek
 

 

PRZYGOTOWANIE
Szpinak myjemy i osuszamy. Papryki kroimy w cienkie, krótkie paseczki. Dymkę siekamy.
Fetę kroimy w kostkę. Mieszamy składniki, dorzucamy oliwki i przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Skrapiamy oliwą Schładzamy w lodówce. 

Smacznego :)

oliwki


Świetnie smakuje z grillowaną piersią kurczaka :)
papryka


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz